Pomembna obvestila:

 

Izjava o varstvu osebnih podatkov

Identiteta in kontaktni podatki upravljavca

Splošna bolnišnica Jesenice

Cesta maršala Tita 112

4270 Jesenice

T: 04 5868 000

F: 04 5868 401 (tajništvo)

E: info@sb-je.si

 

 

Kontaktni podatki pooblaščene osebe za varstvo osebnih podatkov

 

V skladu z določilom 37. člena Uredbe EU 2016/679 Evropskega parlamenta in sveta z dne 27. aprila 2016 smo za pooblaščeno osebo za varstvo podatkov imenovali družbo:

DATAINFO.SI, d.o.o.
Tržaška cesta 85, SI-2000 Maribor
www.datainfo.si
e-pošta: dpo@datainfo.si ali dpo@sb-je.si
telefon: +386 (0) 2 620 4 300

 

Kako varujemo vaše podatke?

Varnosti vaših osebnih podatkov namenjamo posebno skrb. Vse posredovane osebne podatke obravnavamo zaupno in uporabljamo le za namen, zaradi katerega so bili posredovani. Z osebnimi podatki upravljamo z največjo skrbnostjo, upoštevajoč veljavno zakonodajo in najvišje standarde njihove obravnave.

Za varnost osebnih podatkov med drugim skrbimo z ustreznimi organizacijskimi ukrepi, postopki dela in naprednimi tehnološkimi rešitvami ter zunanjimi strokovnjaki z namenom čim bolj učinkovite zaščite vaših osebnih podatkov. Pri tem uporabljamo ustrezno stopnjo zaščite in razumne fizične, elektronske in administrativne ukrepe, s katerimi zbrane podatke varujemo pred nenamernim ali nezakonskim uničenjem, izgubo, spreminjanjem, nepooblaščenim razkritjem osebnih podatkov ali pred nepooblaščenim dostopom do osebnih podatkov, ki so bili preneseni, shranjeni ali drugače obdelani.

Nameni za katere se obdelujejo vaši osebni podatki

V Splošni bolnišnici Jesenice, Cesta maršala Tita 112, 4270 Jesenice (v nadaljevanju: upravljavec) spoštujemo vašo zasebnost in se zavezujemo, da bomo osebne podatke, pridobljene preko kontaktnega obrazca Kontakt in Prijava na e-novice, skrbno varovali v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov, uredbo GDPR in to izjavo.

V nadaljevanju vas bomo seznanili z nameni in podlago obdelave osebnih podatkov s strani upravljavca in s pravicami posameznikov na tem področju.

  1. 1.    Obisk spletne strani

Kaj: Ob vsakem obisku spletnega mesta Splošne bolnišnice Jesenice se na spletnem strežniku avtomatsko shranjuje dnevniške datoteke spletnega strežnika (npr. IP številka - številka, ki identificira posamezen računalnik oz. drugo napravo na spletu). Svetovni splet deluje tako, da se na spletnem strežniku, kjer gostuje spletna stran, beležijo določeni podatki o obisku spletnih strani, kot so IP številka, verzija brskalnika, čas obiska in podobno. Upravljavec tako zbranih podatkov ne obdeluje posebej in jih ne povezuje z drugimi podatki.

Zakaj: Namen teh postopkov je zagotavljanje varnosti omrežja in informacij, tj. omogočiti zaznavanje in preprečevanje neavtoriziranih dostopov, ki lahko ogrozijo dostopnost, celovitost in zaupnost shranjenih ali prenesenih osebnih podatkov ter varnost s tem povezanih storitev, ki so dostopne prek teh omrežij in sistemov.

Pravna podlaga: Takšna obdelava je nujna za izvajanje javnih nalog upravljavca.

Koliko časa: Podatki se hranijo 30 dni od obiska spletne strani.

 

  1. 2.    Kontaktni obrazec

Kaj: Na spletni strani upravljavca lahko posameznik prek kontaktnega obrazca zaprosi za dodatne splošne informacije z delovnega področja Splošne bolnišnice Jesenice ali poda vprašanje, pritožbo, pohvalo, pobudo. V takšnem primeru je obvezno treba izpolniti polja »E-pošta«, »Vprašanje« in zaradi preprečevanja avtomatskega pošiljanja pošte (t.i. spam) izpolniti polje »Prepišite kodo s slike«. Vsi ostali podatki niso obvezni, lahko pa vpišete tudi svoje ime, priimek (polje »Kontaktna oseba«.

Zakaj: Splošna bolnišnica Jesenice potrebuje vaš naslov elektronske pošte, da vam lahko odgovori na vaša vprašanja ali pobude. Posameznik pa lahko vpiše tudi svoje ime in priimek, vendar ti podatki niso obvezni.

Pravna podlaga: Podatke, ki jih boste vpisali v spletni obrazec, Splošna bolnišnica Jesenice obdeluje le, če je to nujno za izvrševanje njenih zakonitih pristojnosti, nalog ali obveznosti (člen 6(e) Uredbe), kot je obravnava vprašanj, pritožb, pohval, pobud, njihovo reševanje in shranjevanje (arhiviranje).

Koliko časa: Rok hrambe je odvisen od vrste postopka in pravnih podlag, ki urejajo poslovanje in hrambo dokumentarnega in arhivskega gradiva.

 

  1. 3.    Naročanje na e-novice

Kaj: Pri naročanju na spletne novice upravljavec poleg vaše IP številke obdeluje vaš naslov elektronske pošte (e-naslov), ki ga vpišete v spletni obrazec ter datum in čas prijave.

Zakaj: Upravljavec te podatke obdeluje izključno za namene obveščanja o novostih za področje, ki ga izberete.

Koliko časa: Podatki o vaši elektronski pošti se shranjujejo, dokler se od storitve obveščanja po e-pošti ne odjavite. Od prejemanja e-novic se lahko odjavite kadarkoli, in sicer tako, da v prejetem elektronskem sporočilu kliknete na označeno povezavo ali pa tako, da se od e-novic odjavite tukaj[IM1] .

Pravna podlaga: Osebne podatke (naslov elektronske pošte) obdelujemo na  podlagi posameznikove veljavne privolitve (člen 6(a) Uredbe). Ob izpolnjevanju obrazca za prijavo na spletne novice označite, da soglašate, da Splošna bolnišnica Jesenice vaš naslov elektronske pošte uporablja za namene obveščanja o novostih za izbrano področje ter da ste seznanjeni s tem, da se lahko iz sistema sporočil kadarkoli izpišete. To storite tako, da v poslanem elektronskem sporočilu kliknete na označeno povezavo, odjavo uredite na spletni strani, z elektronskim sporočilom na naslov info@sb-je.si ali s pisno zahtevo posredovano na naslov upravljavca. Če ne boste označili, da z navedenim soglašate, Splošna bolnišnica Jesenice ne bo pošiljala obvestil na vaš elektronski naslov, niti ne bo zbirala ali obdelovala vašega naslova elektronske pošte. Za prijavo na novice uporabljamo sistem predhodne odobritve uporabe e-naslova (t. i. opt-in), kar pomeni, da pošiljamo elektronsko pošto zgolj osebam, ki izrecno soglašajo, da želijo prejemati elektronska obvestila.

 

Uporabniki osebnih podatkov

Upravljavec in pogodbeni obdelovalec, ki vzdržuje in gostuje spletno stran Splošne bolnišnice Jesenice.

 

Prenos osebnih podatkov v tretjo državo

Osebni podatki se ne prenašajo v tretje države ali mednarodne organizacije

 

Pravice posameznikov v zvezi z obdelovanjem osebnih podatkov

Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima pravico zahtevati  dostop do osebnih podatkov in  popravek ali izbris osebnih podatkov ali omejitev obdelave v zvezi z njim ter pravico do ugovora obdelavi in pravico do prenosljivosti podatkov. Zahteva posameznika se obravnava skladno z določbami Splošne uredbe.

Posameznik se lahko prostovoljno odloči, ali se bo prijavil na novice.

Pri uporabi kontaktnega obrazca posameznik ni dolžan zagotoviti osebnih podatkov. Če posameznik ne bo navedel kontaktnih podatkov ga upravljavec ne bo mogel kontaktirati.

Osebni podatki pri obisku spletne strani se prenesejo upravljavcu spletne strani zaradi delovanja spleta.

Avtomatizirano sprejemanje odločitev ali profiliranje se ne izvaja.

 

Pravica do vložitve pritožbe     

Morebitno pritožbo, v zvezi z obdelovanjem vaših osebnih podatkov, lahko pošljete na elektronski naslov info@sb-je.si ali po pošti na naslov upravljavca.

V primeru, da o vaši zahtevi ne odločimo v zakonskem roku ali vašo zahtevo zavrnemo imate možnost vložitve pritožbe pri Informacijskem pooblaščencu.

Prav tako imate pravico, da vložite pritožbo neposredno pri Informacijskem pooblaščencu, če menite, da obdelava vaših osebnih podatkov krši slovenske predpise ali predpise EU na področju varstva osebnih podatkov.

Če ste uveljavljali pravico do dostopa do podatkov in po prejeti odločitvi menite, da osebni podatki, ki ste jih prejeli, niso osebni podatki, ki ste jih zahtevali, ali da niste prejeli vseh zahtevanih osebnih podatkov, lahko pred vložitvijo pritožbe Informacijskemu pooblaščencu vložite obrazloženo pritožbo pri upravljavcu v roku 15 dni. O vaši pritožbi moramo odločiti kot o novi zahtevi v petih delovnih dneh.

 
 
 

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.

Uporabi samo obvezne Dovoli vse