Naročanje

Pacienti, ki želijo zdravstveno storitev opraviti v naši bolnišnici, se lahko naročijo na enega od naslednjih načinov:

  • eNaročanje,
  • po e-pošti (na naslov narocanje@sb-je.si sporočite številko eNapotnice, ZZZS številko pacienta ter kontaktne podatke),
  • po pošti (na naslov Splošna bolnišnica Jesenice, Centralno naročanje, Cesta maršala Tita 112, 4270 Jesenice pošljite kontaktne podatke pacienta ter
    • izvirnik papirnate napotnice ali
    • številko eNapotnice in ZZZS številko pacienta), 
  • osebno v pisarni v pritličju glavne stavbe v času, ko poteka telefonsko naročanje (izven urnika lahko kuverto z dokumenti za naročanje oddate v nabiralnik, ki se nahaja pri vhodu v pisarno centralnega naročanja),
  • telefonsko.

Priporočamo vam, da pred naročanjem preverite aktualne čakalne dobe v SB Jesenice in čakalne dobe drugod po Sloveniji, ki so prikazane na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje  ali na spleti strani projekta eZdravje. Čakalne dobe za zdravstvene storitve v naši bolnišnici pogosto presegajo najdaljšo dopustno čakalno dobo. Četudi želimo oskrbeti vsakega pacienta, ki potrebuje naše storitve, vam svetujemo, da se predhodno seznanite s čakalnimi dobami vseh ustanov in po potrebi izberete zdravstveno storitev pri drugem izvajalcu.

Najdaljša dopustna čakalna doba je določena v 3. členu Pravilnika o najdaljših dopustnih čakalnih dobah za posamezne zdravstvene storitve in o načinu vodenja čakalnih seznamov (Uradni list RS, št. 63/10).

V kolikor se želite – kljub preseganju čakalne dobe – naročiti na termin zdravstvene storitve v naši bolnišnici, vas prosimo, da izpolnite in podpišete  izjavo ter jo s podatki o veljavni napotnici pošljete na naslov: Splošna bolnišnica Jesenice, Centralno naročanje, Cesta maršala Tita 112, 4270 Jesenice ali po e-pošti: info@sb-je.si.

Zaradi hitrejšega obveščanja nam sporočite tudi vašo mobilno telefonsko številko ali e-naslov, na katerega želite prejemati bodoča obvestila.

Magnetna resonanca: Če želite slikanje opraviti v naši bolnišnici, nam pošljite napotnico po pošti in pripišite kontaktne podatke (telefonska številka ali e-naslov). O predvidenem terminu vas bomo obvestili po pošti nekaj tednov pred preiskavo.

POSEBNO OBVESTILO

V prihodnje bomo večino informacij o predvidenem terminu pregleda, preiskave ali posega posredovali pacientom prek sms-obvestil ali na njihovo željo po e-pošti.

Paciente vljudno prosimo, naj v sprejemni pisarni zdravstvenim administratorjem povedo svojo mobilno številko in elektronski naslov, če želijo prejemati informacije na tak način. Kontaktne podatke za sms-obveščanje ali e-obveščanje lahko pripišejo tudi k napotnicam, ki jih pošljejo po pošti ali pa nas o spremembi obvestijio na elektronski naslov: spremembe@sb-je.si.